Episode 68: Horizon Scanning

Dine værter er Puk Duerlund Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard. 24. august 2021. Photo by nine koepfer on Unsplash 

 

Horizon Scanning dokumentet er guldet for den, der vil arbejde med mulige fremtider inden for sit eget fagfelt.

Horizon Scanning er …

Horizon Scanning handler om at indsamle reelle, konkrete signaler, der er eksempler på konkrete drivere og trends, der vil påvirke de fremtider vi skal navigere i – eller selv skabe.

Som Institute For The Future beskriver det: “Signals are evidence of the future that we can find in today’s world. They are concrete, compelling observations about how the world is changing that give us a hint at where we might be headed. (…) Drivers on the other hand, are broad long-term trends that are likely to have a significant impact on the future.”

I episoden beskriver vi både processen og resultatet, og vi taler om de signaler vi selv har fundet – og hvordan vi har en rytme og en vane om horizon scanning.

Vores egne signaler og metoder

Her er Puks signaler: Podcastepisoden “When purpose meets profit w/ Mara Zepeda”  og https://zebrasunite.coop/

Puk bruger blandt andet Pocket til at holde øje med signaler

Her er Eriks signaler: People Aren’t Just Quitting their Jobs. They’re Redefining Success og undersøgelsen fra Monster

Erik bruger blandt andet Reddit (/r/Futurology/) til at holde øje med signaler

Se flere links nedenfor.

Hacktober

Episoden er den anden af to optakts-episoder, der hænger sammen med vores Hacktober 2021, der foregår 13.-14. oktober og handler om netop fremtidsforskning, future of work og forandringsledelse. Den første optakts-episode er “Episode 67: Hvad er Futures Thinking?” og sætter rammen for fremtidsforskning.

Dine værter i denne episode

Podcasten Fremtidens Ledelse To-Go er et con amore projekt og samarbejde mellem nuværende og tidligere partnere i Bloch&Østergaard. Derfor vil det ikke altid være de samme værter, du kommer til at høre. Dine værter i denne episode er Puk Duerlund Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet, i Spotify og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Duerlund Falkenberg
Change Agent, Keynote Speaker & Podcast host

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author