Episode 67: Hvad er Futures Literacy?

Dine værter er Puk Duerlund Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 10. august 2021. Photo by Bud Helisson on Unsplash

 

Hvad er Futures Literacy? Og forecasting, backcasting, horizon scanning og scenarier … og alle de andre ord, der hører til fremtidsforskningen?

Fremtidsforskning er …

Fremtidsforskning er en ret ny næsten-videnskabelig gren. Ideen om at arbejde struktureret og evidensbaseret med mulige fremtider blev for alvor modnet i ’60-erne og ’70-erne. Fremtidstænkning bruges nu systematisk som en mekanisme til for eksempel at lave strategier for virksomheder og til at navigere i multible fremtider. FremtidER i flertal.

I episoden dykker vi ned i begrebet Futures Cone (“fremtidskeglen”) med mulige, sandsynlige og foretrukne fremtider.

Vi taler om anticipatory future, contingency future, og exploration-discovery future, som er begreber som Riel Miller fra UNESCO har lært os.

Vi taler om forecasting; at regne fremad. Og backcasting; at forestille sig en mulig fremtid (ideel eller tåbelig) og så regne baglens.

Og vi taler om scenarier og scenarieplanlægning, som blandt andre Institute For The Futures gør det.

Hacktober

Episoden er den ene af to optakts-episoder, der hænger sammen med vores Hacktober 2021, der foregår 13.-14. oktober og handler om netop fremtidsforskning, future of work og forandringsledelse.

Dine værter i denne episode

Podcasten Fremtidens Ledelse To-Go er et con amore projekt og samarbejde mellem nuværende og tidligere partnere i Bloch&Østergaard. Derfor vil det ikke altid være de samme værter, du kommer til at høre. Dine værter i denne episode er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet, i Spotify og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Duerlund Falkenberg
Change Agent, Keynote Speaker & Podcast host

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author