Episode 51: Hvad betyder digital modenhed for den moderne organisation?

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard. 8. september 2020. Photo by John Schnobrich on Unsplash

 

Hvert år gennemfører det danske bestyrelsesnetværk Board Network en global undersøgelse blandt bestyrelsesmedlemmer. I ”Global Board Survey 2020” har de fået input fra knap 1600 om deres bestyrelsesarbejde – og IT og digitalisering er i top 3 af emner der er vigtige og tager deres tid.

Men hvordan hænger digital transformation, digital modenhed og organisatorisk kultur sammen?

I “The Technology Fallacy” har Deloitte og MIT Sloan Management Review indsamlet data om digital modenhed, som de definerer ved “aligning an organizations people, culture, structure, and tasks, to compete effectively by taking advantages of opportunities enabled by technological infrastructure both inside and outside the organization.”

De har også spottet tre modenhedstrin – Early, Developing og Maturing – samt hvilke barrierer der er for at udvikle sig.

I bogen præsenterer de blandt andet hvordan trinnene korrelerer med seks karakteristika for virksomhedernes kultur. Det er disse seks, som vi omtaler som sliders/skalaer i podcasten:

Agility: Slow/deliberate <-> Nimble/quick to act
Risk appetite: Cautious/risk averse <-> Bold/exploratory
Decision making: Instinctive <-> Data driven
Leader structure: Hierarchical <-> Distributed
Passion for work: Work to live <-> Live to work
Work style: Independent/siloed <-> Collaborative

Kilde: The Technology Fallacy, MIT Sloan Management Review (SMR) og Deloitte Digital

Deloitte og MIT afslører en tydelig sammenhæng mellem digital modenhed og moderne organisationer; men hvad bruger vi den information til?

Vores svar: Vi skal træne i digitale færdigheder samtidigt med vi træner i kulturelle og ledelsesmæssige færdigheder: Digital transformation kan være med til at sikre en organisatorisk transformation

Dine værter i denne episode

Podcasten Fremtidens Ledelse To-Go er et con amore projekt og samarbejde mellem nuværende og tidligere partnere i Bloch&Østergaard. Derfor vil det ikke altid være de samme værter, du kommer til at høre. Dine værter i denne episode er Puk Falkenberg, og Erik Korsvik Østergaard.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet, i Spotify og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Change Agent, Keynote Speaker & Podcast host

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author