Episode 50: The Responsive Org.

Dine værter er Puk Falkenberg, Erik Korsvik Østergaard og Line Bloch. 16. juli 2020. Billede af Drew Patrick Miller on Unsplash

 

The Responsive Org er et community af mennesker, der alle finder det vigtigt at forny den måde vi organiserer os på i virksomhederne.  

 De skriver selv på deres web: 

Responsive Org aims to develop a shared language and independent global community that promotes and enables a fundamental shift in our way of working and organizing. We aspire to act as the central hub for Responsive thinkers and practitioners

Tesen er at verden er blevet langt mindre forudsigelig, og ledelse og organisationerne skal derfor redesignes for at kunne navigere i dette. Hvad der skal til for at være tilpasningsstærk som organisation er indeholdt i balancen i fem forskellige spændinger (tensions): 

  

More Predictable <-> Less Predictable

Profit <-> Purpose
Hierarchies <-> Networks
Controlling <-> Empowering
Planning <-> Experimentation
Privacy  <-> Transparency 

 I denne episode af podcasten taler vi de fem tensions igennem, og giver vores bud på hvornår det er væsentligt, hvad der er svært – og hvordan man kan udvikle videre på modellen ved at skabe et blandingsforhold mellem modsætningerne. Konkret præsenter vi en model med sliders mellem modsætningerne i hvert spændingsforhold. 

Klik her for at downloade modellen som pdf.

 

Dine værter i denne episode

Podcasten Fremtidens Ledelse To-Go er et con amore projekt og samarbejde mellem nuværende og tidligere partnere i Bloch&Østergaard. Derfor vil det ikke altid være de samme værter, du kommer til at høre. Dine værter i denne episode er Puk Falkenberg, Erik Korsvik Østergaard og Line Bloch.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet, i Spotify og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Line Bloch

Line Bloch
Group Manager, Keynote Speaker & Podcast host

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Change Agent, Keynote Speaker & Podcast host

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author