Episode 48: Når forandringer er fatale – med Christian Ørsted

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard. 26. maj 2020.

 

Har du været udsat for, eller måske endda selv stået i spidsen for, fatale forandringer?

Forandringsledelse i en VUCA verden ligger tæt på vores hjerte. I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi dig med ind i en samtale, som bygger videre på vores tidligere episoder om forandringsledelsens historie, ledelse og forankring. Vi vil nemlig undersøge, hvad fantastisk eller fatal forandring er – specielt i fremtiden.

Foruden at være fyldt med blinde vinkler, falske ja’er og uden psykologisk tryghed, så er Fatale Forandringer også titlen på Christian Ørsted nye bog (på gaden 4. juni 2020).

Christian giver os nye perspektiver på hvorfor nogle forandringer er fatale.

I episoden har vi en snak om:

  • Hvad er fatale forandringer?
  • Hvad vil det sige at have blinde vinkler?
  • Hvad har Christian lært/opdaget af at dykke ned i litteraturen om forandringer?
  • Hvorfor bør vi stoppe med at snakke om den brændende platform?
  • Hvorfor kan opskrifter være gode, men også katalysator for endnu flere blinde vinkler og misforståelse?
  • Nysgerrighed og gode spørgsmål
  • Hvad har psykologisk tryghed med forandring at gøre?
  • Hvilken type forandringsledelse har vi brug for fremover for at lykkes?

Episodens gæst

Christian Ørsted har i mere end 20 år undervist og rådgivet tusindvis af ledere i danske og internationale virksomheder og organisationer, bl.a. Novo Nordisk, Røde Kors, Coca-Cola, FN, A.P. Møller–Mærsk, Danske Bank, Ørsted (tidl. DONG Energy) og Udenrigsministeriet.

Han er en efterspurgt foredragsholder inden for ledelse, arbejdsmiljø og organisationsudvikling og fungerer som rådgiver for ledelsen i en række af danske og internationale virksomheder, offentlige myndigheder og organisationer. Han er desuden kendt fra medierne, bl.a. som fast klummeskribent på Berlingske Business – og forfatter til flere ledelsesbøger, senest bestselleren Livsfarlig Ledelse.

Hvis du er interesseret i at vide mere, kan du møde Christian lige her.

Dine værter i denne episode

Podcasten Fremtidens Ledelse To-Go er et con amore projekt og samarbejde mellem nuværende og tidligere partnere i Bloch&Østergaard. Derfor vil det ikke altid være de samme værter, du kommer til at høre. Dine værter i denne episode er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet, i Spotify og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Change Agent, Keynote Speaker & Podcast host

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author