Episode 46: Forankring af forandring

Dine værter er Puk Falkenberg, Erik Korsvik Østergaard og Line Bloch. 5. maj 2020. Photo by Allie Smith on Unsplash

 

Hvordan sikrer man, at en forandring fastholdes efter den første ‘honeymoon-fase’?

Hvad man synes er let og svært i en forandring, afhænger meget af hvem man er, og hvilken del af processen man får energi af. Fælles for alle er dog, at man kan få god brug af forskellige værktøj og metoder til at hjælpe med forankringen af forandringen.

I podcasten diskuterer vi netop dét. Puk fortæller om Implementation Intentions, der minder en del om user stories I SCRUM-verdenen. Vi berører også andre typer aftaler lavet i teamet/ledergruppen, hvor en væsentlig pointe er, at der er tilhørende konsekvenser og interventioner hvis aftalen misligholdes. Og, vi berører vigtigheden af at være rollemodel og “trampe stien for andre”, indtil de selv kan finde vej.

Til støtte for netop interventioner kan man bruge specifikke ord (smølf!) og vendinger, der tillægges en betydning for teamet. Uanset hvad, er psykologisk tryghed væsentlig for at turde intervenere.

Dine værter i denne episode

Podcasten Fremtidens Ledelse To-Go er et con amore projekt og samarbejde mellem nuværende og tidligere partnere i Bloch&Østergaard. Derfor vil det ikke altid være de samme værter, du kommer til at høre. Dine værter i denne episode er Puk Falkenberg, Erik Korsvik Østergaard og Line Bloch.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet, i Spotify og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Line Bloch

Line Bloch
Founder and Partner, Leadership Advisor & Keynote Speaker

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Change Agent, Podcast vært
& Keynote Speaker

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author