Episode 42: Hvad sker der med gig-økonomien efter Corona?

Dine værter er Puk Falkenberg, Erik Korsvik Østergaard og Line Bloch. 24. marts 2020. Photo by Anna Earl on Unsplash

 

Hvad sker der med gig-økonomien efter corona? I denne episode tager vi en snak om, hvordan Gig-økonomien bliver berørt af coronakrisen. Gig- og freelancer-økonomien har længe været et af de mere centrale begreber i fremtidens ledelse, men hvad sker der nu, når Corona-pandemien har vendt op og ned på alt?

Vi taler ikke om, hvordan du skal arbejde virtuelt – det er der mange andre dygtige mennesker der har taget op – men vi diskuterer hvad det betyder for begrebet “digitale nomader” og freelancers, at virksomhederne nu er tvunget ud i at arbejde digitalt og på distance.

Hvad er en gig-worker?

Begreberne “gig-workers” og “freelancers” dækker over en række type medarbejdere, der har det til fælles, at de ikke er fastansatte hos en virksomhed. Det kan være enmandsfirmaer, der tager sig af administrative opgaver som bogføring og regnskab. Det kan være IT-konsulenter eller mediearbejdere, dvs journalister, klummeskribenter, film og TV-producenter. En tredje gruppe er kunsthåndværkere og entertainere, dvs musikere, skuespillere og så videre.

Hvilke forudsigelser har der tidligere været givet om gig-workers?

I 2017 var der 55 millioner mennesker er arbejdede freelance i USA. Estimatet har tidligere været, at der i 2027 vil være 86,5 millioner. Om det kan overføres direkte til danske forhold er selvfølgelig ikke sikkert, men det giver en indikation af hvad vi taler om.

Dine værter i denne episode

Podcasten Fremtidens Ledelse To-Go er et con amore projekt og samarbejde mellem nuværende og tidligere partnere i Bloch&Østergaard. Derfor vil det ikke altid være de samme værter, du kommer til at høre. Dine værter i denne episode er Puk Falkenberg, Erik Korsvik Østergaard og Line Bloch.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet, i Spotify og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Line Bloch

Line Bloch
Founder and Partner, Leadership Advisor & Keynote Speaker

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Change Agent, Podcast host
& Keynote Speaker

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author

Links og mere relevant læsning