Episode 8: Behind the book: The Responsive Leader

responsive leader

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 30. april 2018

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go får du en speciel ‘behind the book’-episode, hvor vi snakker om arbejdet med bogen The Responsive Leader. Erik fortæller om, hvordan processen med bogen har været, samarbejdet med forlaget og ikke mindst, hvordan det er at holde styr på den røde tråd.

Måske du har fulgt med det sidste års tid, og allerede set med på Instagram da bogen landede i Danmark. Måske er du lige kommet til. Uanset, så er denne episode til dig, som gerne vil lytte med behind the book, og vide mere om, hvordan bogen The Responsive Leader blev til.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Effektregnskab: Vi vil ramme 1 mio. ledere!

I en digital tidsalder spørger man måske, hvorfor blev det en bog, en fysisk bog, som valget landede på? Først og fremmest, forklarer Erik i episoden, så har vi et mål om, at ramme 1 mio. ledere. Vi så tre mulige veje, den første som værende at udvide virksomheden (hvilket vi også gerne vil), og den anden som at lave et stykke software, og den tredje at skrive og udgive en bog.

I episoden vil du høre mere om:

  • Forskellen på at skrive et blogindlæg med én idé modsat en bog med mange idéer.
  • Hvordan det er at få første feedback på bogen i form af advance praises (som du bl.a. kan se her).
  • Målet om at give modtageren mulighed for selv at gå i gang med håndgribelige værktøjer.
  • Hvorfor valget blev på at samarbejde med et forlag samt hvilke muligheder det har givet.
  • Den rejse Erik har været igennem siden projektet tog sin form i det tidlige 2017.
  • Forskellige skriveteknikker som f.eks. lynskrivning eller Pomodoro, som hjalp Erik til at 240 ord til 540 ord i timen. Vi nævner bl.a. appen Forest, som du kan finde til Chrome her eller i App Store her.

Fra idé til bog

Det har været en lærerig proces og det har taget over et år fra idé til bog. Første kvartal i 2017 gik med at researche forlag, gå i dialog med dem, holde møder og vælge ud. Perioden stod desuden også på at lave synopsis, komme med eksempler på indhold og vise skrivestilen frem. Til sidst faldt valget på LID Publishing som samarbejdspartner.

Den efterfølgende periode, og andet kvartal af 2017, handlede om at få skrevet bogen: Designe strukturen, skrive indholdet, tænke på modtageren og sikre at skrivestilen blev holdt ens hele vejen igennem. Der skulle afleveres 45.000 ord i en Word-fil og 25 illustrationer i PowerPoint d. 4 august. Som nævnt ovenfor var Pomodoro-teknikken med til at øge Eriks effektivitet i denne skriveperiode.

Tredje og fjerde kvartal af 2017 bestod af arbejde med referencer, indsamling af advance praises, tilladelser til modeller og review af ord og tegninger. Samtidig fik vi også første udkast til coveret at se. Efter fire gange review var bogens indhold på plads.

I starten af 2018 ankom der 500 bøger til Erik, og fra nu og de næste mange måneder frem står den på marketing, artikelskrivning, foredrag og meget mere spændende som effekt af at have skrevet bogen.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author