Episode 7: Innovativt Lederskab

innovativt lederskab

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 18. april 2018

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvordan du bliver innovativ med dit lederskab. Du bliver klogere på de design kriterier, der er for den moderne virksomhed, hvordan du kan hacke din kultur og til sidst snakker vi om, hvordan det er at se ind i denne verden som ung.

Lyt med og hør, hvordan du er innovativ med andet end blot dine produkter.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Du skal også være innovativ med dit lederskab!

Præmissen om at være innovativ, er noget som på samme tid både er en mulighed og et krav for den moderne virksomhed. Det er noget, vi har belyst i løbet af efteråret 2017. Har du ikke fået alt med? Klik ind og se listen over artikler, blog, podcasts m.m., som alle omhandler innovation.

I episoden kommer vi med eksempler på, hvordan du kan blive mere innovativ med dit lederskab. Det gør vi ved først at starte ud med de 5 guidende kriterier for den moderne organisation, dernæst snakke om hvordan du kan hacke kulturen og til sidst ser vi det hele i et perspektiv med flere generationer på arbejdspladsen.

De fem guidende kriterier for den moderne organisation

I bogen The Responsive Leader beskriver Erik disse fem guidende kriterier for den moderne virksomhed. Du får i episoden en kort gennemgang af de fem, og ellers kan du læse mere om, hvordan de er koblet op på innovation i Puks indlæg på LinkedIn.

De fem kriterier er:

  1. People first!
  2. Formål, retning og værdi.
  3. Konstant innovation og eksperimenter.
  4. Resultater
  5. Alle har mulighed for at tage lederskab.

Hacking your culture!

Vi nævner i episoden flere tiltag du kan læne dig op af, hvis du vil i gang med at hacke din kultur. Nogle af dem er:

Er det en forventning eller et krav fra de yngre generation, at vi er innovative med lederskabet, eller kan vi fortsætte som vi plejer? Puk og Erik snakker om hvorfor det er vigtigt at sætte spørgsmålstegn ved ‘plejer’, og måden vi brugte en forundringsbog til at samle de spørgsmål op. Forundringsbogen er god til at skabe sund skepsis, refleksion og spørge: Hvorfor?

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author