Episode 36: Kortspil som samtaleskaber

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 15. October 2019

Denne episode af Fremtidens ledelse To-Go! handler om kortspil og om hvordan de skaber samtaler i den moderne ledelse. Erik Korsvik Østergaard og Puk Falkenberg gennemgår fire designelementer i forretningsorienterede kortspil, der understøtter det moderne lederskab.

Kortspil som samtalestarter

Ja, det handler om kortspil, men ikke dem du kender fra brætspilsaftener. Disse nye kortspil handler om forretning og organisatoriske nuancer, og de skaber samtaler der hjælper dig med dit lederskab i din organisation. Samtaler der støttes af tools, rammer og rytmer er et af de vigtigste elementer i moderne organisationer. Kortspillene hjælper jer med at sætte ord på det, der kan være svært at tale om. Ledergrupper, der tænker moderne, tør også kigge hinanden i øjnene og tale om ’hvem er vi?’, ’hvad vil vi?’ og ’hvad synes vi?’.

Lederskabet styrkes af, at I engagerer jer i dialogen – og når du åbner for en samtale gennem kortspil, forpligter den din nysgerrighed: Du skal spørge ind til, hvorfor din medarbejder eller kollega netop har valgt dét kort frem for de andre. Det er en tilgang, der går hånd i hånd med Sociocracy og Teal, tendenser indenfor moderne personaleledelse, hvor alle er lige vigtige og skal høres.

De fire karakteristika

I episoden omtaler vi flere forskellige kortspil, bl.a. Business Value Game, The Value Game, Delegation Poker og Change Game som et lille udpluk.

Disse kortspil har fire karakteristika, der kan hjælpe dig som leder:

  1. Det giver jer et fælles sprogbrug, og på den måde skabes der en referenceramme.
  2. Giver folk et fast udfaldsrum, så I ikke væver i for mange ord.
  3. Der skabes en kalibrering af holdninger, fordi I pludselig får sammenlignet hvad ordet ’vigtig’ betyder, og I får en homogen forståelse af, hvad tiden skal bruges på.
  4. Der skabes ligeværd og samtidighed, når trumfkortet fra lederen forsvinder, og alle får plads til at have holdninger.

Lyt med i episoden, og hør mere om de forskellige kortspil vi anbefaler, og hvordan det gavner jeres lederskab i organisationen!

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author