Episode 33: Ship-It weekender

Dine værter er Puk Falkenberg, Line Bloch og Arbresh Useini, 3. September 2019

FedEx Days, Hack Days, Hackathon eller som vi kalder dem: Ship-It days – ja, kært barn har mange navne. I denne værktøjs episode handler det om vores 48 timers Ship-It weekend, hvor Arbresh Useini, Puk Falkenberg og Line Bloch gennemgår tankerne bag idéen Ship-It weekenderne, komponenterne til at skabe en Ship-It weekend, og hvilke output vi fik ud af weekenden.

En weekend i det idylliske Sverige

Learning Paths: en idé, der har hængt på vores backlog i halvandet år. Nu var tiden inde til at sætte projektet igang!

Fredag eftermiddag drog vi afsted til Sydsverige på en lille gård, hvor vi skulle knække koden til, hvordan du, som leder, kan få en lærerig oplevelse på vores hjemmeside. Vi startede med en brainstorming og snakkede om, hvad skal det indeholde, hvad skal outcome være, skal det koste penge, og hvordan skal det se ud?

Næste morgen samlede vi op fra dagen før, lavede user stories, klistrede post-its med idéer på væggen, og vores Learning Path var skabt. Nu skulle vi så ellers igang med at bygge det.

Tre komponenter

Før vi gik i gang med Ship-It weekend, havde vi tre komponenter på plads:

  1. Et problem/projekt. Læg mærke til at det ikke er en case – det er et reelt problem som I skal løse. Gør jer nogle tanker omkring, hvad der konkret skal løses på 48 timer.
  2. Sæt en fast tidsramme af. I har 48 timer til at komme igennem et problem der skal løses – hvordan skal de fordeles?
  3. Et team. Hvem har lyst til at deltage og hvem har vigtige kompetencer, der kan komme på spil på en Ship-It weekend?

Og husk så en facilitator, der kan skabe rammer omkring, hvordan det skal foregår i de 48 timer.

Fordele ved en Ship-It weekend:

Foruden at løse et problem, giver en Ship-It weekend mange andre fordele for teamet:

  • De stimulere kreativitet og samtidig løser et reelt problem.
  • De skaber videndeling og erfaringer eftersom I deler forskellige perspektiver på problemet og erfaringer fra lignende eller forskellige situationer.
  • Der skabes et socialt bånd som i sig selv har fordele for et team, hvor der skabes forpligtelse i teamet.

Konceptet bag

Vores Ship-It weekend er en del af vores Exploration Days, der indebærer vores halvårlige strategidage, vores speedboat Hacktober, vores education days, der indebærer at vi har tid til at uddanne os selv, og Learning Lunch hver anden måned, hvor vi videndeler.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg,  Line Bloch og Arbresh Useini været dine værter.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker

Line Bloch

Line Bloch
Founder and Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.