Episode 31: De første 100 dage som moderne leder

Dine værter er Erik Korsvik Østergaard og Puk Falkenberg, 28. May 2019

I denne værktøjsepisode får du tre bud fra tre moderne ledere om, hvordan du skal takle dine første 100 dage som moderne leder. De fortæller hvordan de selv taklede deres første 100 dage, hvordan de bidrager til andres første 100 dage, og hvilke bedste råd kan de give dig med på vejen.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Få en buddy i øjenhøjde

Det er vigtigt, at du som ny leder får et godt indblik i hvilken organisation du træder ind i. Du skal have et godt forhold til medarbejderne, og medarbejderne skal have et godt førstehåndsindtryk af dig.

En god idé er at få udpeget en buddy, som er på linje med dig, og som kan agere god ven i starten, og hjælper dig som ny leder med alle de små praktiske ting. En buddy i øjenhøjde tillader også at bygge netværk i øjenhøjde.

Peter Skjødt, Director hos Pingala A/S forslår, foruden en buddy, en treugers plan. Planen bør selvfølgelig indeholde praktiske emner, men udover det, skal den også indebære en liste med femten til tyve nøglepersoner, den nye leder som minimum skal møde. Samtalen skal være en åben dialog omkring hvad de beskæftiger sig med, hvordan kulturen er, og hvad det egentlig er for en organisation man er i.

Organisatorisk balance med kant

Som leder, skal du vide, hvilken retning du skal i. Her er et indre ledelseskompas en løsning. Berit Kuhr, Underdirektør hos Bankdata kalder ledelseskompasset for en hjælp til at opnå organisatorisk balance. Kompasset indebærer fire dimensioner, og den skal hjælpe dig med at være proaktiv, så du kan agere på det marked organisationen er i, med de potentialer der er i organisationen.

Din første rolle som leder er at skabe relation og kommunikation, og ikke mindst en bevidsthed om, hvem du er som leder men også som person. Vi har tillid til folk der tør være dem selv, og kompasset kan hjælpe dig med at komme i balance.

De fire dimensioner i kompasset er som følgende:

Factfinding og scenarieplanlægning

Jens Jakob mener, at god forberedelse samt at gøre dig tanker om, hvordan du vil gribe de første dage an, er en god måde at starte på. Du skal læse bøger eller artikler, og så skal du snakke med folk i din nye organisation. Det handler nemlig om factfinding.

Derefter skal du lægge en plan over, hvad der kunne ske. Her skal du tænke over en masse scenarie, og på den måde lave en scenarieplan.

I starten er der en honeymooneffekt, hvor du ikke har så travlt. Det handler om at udnytte det, så du bruger tiden på at tale med folk i organisationen – også hvis det indebærer at besøge andre af virksomhedens lokationer. Det hjælper dig med at knytte bånd til dine nye kolleger og medarbejdere, så du senere hen kan skabe tiltideværende ledelse

Episodens gæster

I denne episode har vi haft Peter Skjødt, Director hos Proactive A/S, Berit Kuhr, Underdirektør hos Bankdata og Jens Jakob Svanholt, Head of Credit Risk Models i Nordea til at give deres bud på dine første 100 dage som en moderne leder.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner