Episode 29: Fremtidens arbejdsrum med Anders Strømvig Hansen

Din vært er Puk Falkenberg, 30. April 2019

Hvad har ledelse og rum tilfældes? I denne episode taler vi om ledelse, rum og indretning. Vi har nemlig besøg af Anders Strømvig Hansen, der er spaceplanner hos Danielsens Spaceplan. Anders har en passion for indretning, og for at give den enkelte medarbejder kontrollen over sit arbejdsliv. Lyt med i dagens episode om, hvad ledelse, rum og indretning har med hinanden at gøre.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Det bedste er, når en organisationskultur spiller sammen med indretningen, så der opstår synergi mellem de to. Ledelsen skal have en klar vision for, hvad man vil opnå med sin indretning, og hvilken type organisationskultur den skal understøtte.

Anders har været arkitekt i femten år, og opdagede ved et tilfælde, at vejen for ham var spaceplanning. Her kunne han være med til at forme rum i samarbejde med folk, der skal bruge dem. Anders’ passion for indretning, og vores passion for ledelse og rådgivning har været baggrund for dagens episode.

Storrumskontoret er dødt

Anders mener at storrumskontoret ikke giver den enkelte medarbejder friheden til at vælge, hvordan de vil arbejde. Det store mødebord i midten er blevet en forstyrrelse snarere end en videndelingszone.

Videndeling skal flyttes rundt, så det ikke er udover i hele kontoret og forstyrrer, men det kan give modsat effekt, hvor alle er stille for ikke at forstyrre. At bygge dedikeret rum til forskellige funktioner; videndeling, projektarbejde, stillezoner, café/loungeområder m.m. giver friheden til at vælge, hvad der passer ind i ens arbejdsdag.

En klar vision er vejen frem – også for indretning

Hvis du forsøger at gå fra en Orange organisation til en Teal, skal indretningen kunne bære forandringerne. Det kræver også, at du som leder har klare visioner for, hvilken retning du ønsker organisationen skal gå. Din indretning bør bære præg af, hvilken kultur og hvilke miljøer du vil skabe i din organisation.

Det giver mulighed for at indrette rum, der giver mening på lang sigt – og som virker! Som leder skal man engagere medarbejdere i forandringen, og vaner kan hurtigere ændres når rummet tillader det.

Kan din indretning bære kulturen?

Passer jeres indretning til de typer opgaver I laver i dag, og passer den til det agile mindset? Fordi vi som mennesker gør, er vi med til at påvirke hvad rummet kan gøre ved os. Hvordan sikrer vi en indretning, der både kan bære fleksibilitet og samtidig beholde sin afdelingsidentitet? Kan man indrette så både funktionsindretning og dynamisk kultur kan integreres i organisationen?

Kontorbegrebet er blevet udvidet. I dag er hele kontorhuset et arbejdsrum, hvor vi ser virksomheder have mere fokus på rum som kantinen. Ved at have fokus på hele kontorhuset, giver det os potentiale til at indrette aktivitetszoner og det er fremtidens arbejdsplads!

Dagens gæst

Anders Strømvig Hansen har været uddannet arkitekt i ca. 15 år. I dag beskæftiger han sig med spaceplanning og er projektmanager. Han har fokus på brugerinvolcering, strategi og udvikling af design koncepter, hvor brugerne kan tage det i brug med det samme. Anders har passion for rum, ledelse og menneskelig adfærd. I dag er han ansat hos Danielsens Spaceplan.

Mød Anders Strømvig Hansen på LinkedIn 

Besøg også Danielsen Spaceplanner her

Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg din vært. Læs mere om Puk under hendes billede.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker

Mere relevant læsning