Episode 27: Når omorganisering styrker din tilpasningsevne

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 2. april 2019

Vi befinder os midt i et paradigmeskift, hvor det kræves at den morderne organisation er i stand til at tilpasse sig og forblive relevant. Relevant for markedet, for sine kunder og for sine medarbejdere. Denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager fat i én af mange vinkler på, hvordan du kan styrke tilpasningsevnen i din organisation.
I denne episode bliver du klogere på:

  1. Hvordan du kan bruge omorganisering som redskab.
  2. Hvordan du med vilje kan ”vælte” din organisation.
  3. Hvordan omorganisering åbner op for et læringsvindue.

Dine værter I episoden er: Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard.

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Omorganisering bliver anderledes i fremtiden

Tidligere talte man om omorganisering med ærefrygt, og som noget management besluttede sig for hvert tredje år. Det var funktionelt og blev brugt til at prøve en ny type organisation af.
I dag ser vi omorganisering på en helt anden måde. Omorganisering bliver drevet af medarbejderne, som orientere sig imod det de gør i stedet for det de er. Det handler om organisering og ikke organisation.
Det går fra at være funktionsorienteret til at være problemorienteret. Det går fra at være bestemt af management, til at være drevet af medarbejdernes egne idéer om, hvordan organiseringen bør være.

Vælt med vilje

Den moderne lederne vælter med vilje dele af sin organisation, for at rejse det igen. Formålet er at udfordre det bevidste ”vi plejer” og søge efter ”hvordan kan vi gøre det her anerledes?”
Oftest opnås en eller flere af disse resultater:

  • Evnen til hyppigere at tilpasse sig, dynamisk agere og holde sig relevant samt hele tiden skabe impact (måske et lavere et, men hyppigere)
  • En stærkere dynamisk kultur, hvor medarbejderne ser forandring som normen
  • Forbedring i konkurrencefordele – en undersøgelse viser det også øger bundlinjen med op til 60% ift. konkurrenter der ikke er vant til den hyppige forandring og omorganisering
  • Mulighed for at styrke læring, tage ny viden ind og vinke farvel til gamle vaner.

Omorganisering åbner op for læringsvindue

Læringsvinduet står på vidt gab, når du arbejder med omorganisering. Du har en periode, hvor det er muligt at tillære ny vaner, ny viden og skabe ny adfærd. Hvordan udnytter I teamdynamikken? Kender I hinandens personprofiler? Hvordan skaber I transparens i det i laver?

Jo mere I træner tilpasningsevnen, jo større chance har I for at forblive relevant.

Tænk sammenhængen af de fem områder i fremtidens ledelse ind. Når du skruer på organiseringen ”smitter det af” på de andre fire områder. På den måde løster omorganisering ikke blot den ene del af fremtidens ledelse, den skubber til de andre og løfte hele organisationen ind i fremtidens ledelse.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author