Episode 24: Engaging youth in building the business of tomorrow

fl 24

Dine værter er Puk Falkenberg og Arbresh Useini, 13. februar 2019

For nogle uger siden deltog Puk Falkenberg og Arbresh Useini i UN Global Compact: Engaging youth in building the business of tomorrow. Derfor handler denne episode om, hvilke refleksioner de tog med sig fra eventet. Lyt med, når der diskuteres, hvordan man som virksomhed kan kæmpe for de 17 verdensmål, og hvilke keynotes de hver især tog med fra eventet.

Her får du Arbresh og Puks refleksioner fra UN Global Compact’ event, om hvordan man som ung under 35 år kan være oplyst, og dermed engagere og inddrage unge i at tage ansvar for, at vi i 2030 når alle 17 verdensmål. Ikke alle lande fokuserer på at nå alle mål. For nogle lande er nogle af verdensmålene luksus, men vi skal alle bestræbe os efter dem – uanset hvilke vi prioriterer. Så hvordan kan danske organisationer tage ansvar?

Velkommen til Fremtidens Ledelse to-go!

Der er profit i verdensmålene

“How can we deliver progress faster, better and how can we scale?” Sådan spurgte udviklingsminister Ulla Tørnæs afslutningsvis virksomheder i sin tale. Agendaen var sat! Det er ikke kun filantropi, der er også profit i verdensmålene. Det vurderes, at der er potentiale for et marked med en værdi på $12 trillioner for private virksomheder, hvis vi når i mål med alle 17 verdensmål i 2030. Lige nu ligger tallet på $2,5 trillioner.

konferencen var også Wholi, som fortalte om hvilken forskel insekter kan gøre, hvis vi begyndte at spise dem.

Hvad har Sydafrikas bankverden, en dansk ølproducent og en pumpeproducent tilfælles?

Alle tre kæmper for de 17 verdensmål, men på hver deres måde:

  • I Sydafrika har man i bankverden gennem teknologi, sørget for, at unge mennesker kan få rådgivning til deres økonomi.
  • Grundfos har sikret rent vand i Tanzania ved at sende 15 af deres egne medarbejdere og gennem partnerskaber med 850 mennesker fra NGO’er.
  • Carlsberg satser benhårdt på at nå 0-carbon målet ved at invitere unge mennesker ind og, gennem innovative initiativer, finde løsninger.

Hør hvordan både Grundfos og Carlsberg har gjort for at sikre verdensmålene i episoden.

John Elkington fra Project Breakthrough og forfatteren bag Cannibals with Forks: The Triple Bottom Line of 21st Century Business, mener at: “sustainability is a wicked challenge and it takes an equality wicked change to solve”. Han mener derfor, at verdensmålene ikke handler om inkrementelle forandringer men snarere eksponentielle mål.

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Arbresh Useini været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker