Episode 22: Afgørende øjeblikke for alle med Jonas Bladt Hansen

Din vært er Puk Falkenberg, 16. januar 2019

I denne episode taler Puk Falkenberg og Jonas Bladt Hansen om, hvordan Employee Experience kommer på spil i forhold til Intergenerational Leadership. Ung som gammel – alle vil have mening i deres arbejde, men hvordan kan man skabe afgørende øjeblikke på tværs af generationer?

I episoden taler vi om, hvad man som leder skal være opmærksom på, når medarbejdere skal have afgørende øjeblikke på tværs af generationer. Jonas gav i sit blogindlæg otte bud på, hvordan man som leder kan skabe afgørende øjeblikke, og nogle af dem drøfter vi i dag.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Teknologi spiller en stor rolle

Teknologien er en afgørende faktor for, hvordan generationers adfærd kommer til syne. Hvad din første oplevelse med teknologi var, er definerende for, hvordan du benytter teknologi i dag. Hvis telefonen var din første oplevelse, foretrækker du måske telefonsamtaler fremfor beskeder, men hvad så når de unge medarbejdere måske foretrækker beskeder?

Andre måder at bruge teknologi på er, at se hvilke muligheder der findes i din virksomhed. Hvis folk alligevel står og venter på deres kaffe ved kaffeautomaten, kan det være en måde at skabe afgørende øjeblikke for dine medarbejdere på.

Job Shadowing

Hvordan er du blevet så god til det du laver? Og hvad laver du på en hel dag? Erfaring, gøremåder og adfærd er sjældent noget vi kan overdrage gennem fortællinger. Job Shadowing er en fremragende måde at overføre tavs viden på, som vi normalt ikke kan forklare rationelt. Især i organisationer, hvor relationer er det vigtigste, er vidensoverførsel i form af Shadowing en af de mest effektive måder. Det giver dig mulighed for at observere adfærd og kultur, som mange ikke engang er bevidste om at de gør og som ikke kan forklares.

I episoden fortæller Puk og Jonas også, hvem de hver især har fulgt og hvad de fik ud af det.

Udsæt dig for dilemmaer og lær din organisation at kende

Diversitet er alfa omega i grupper og teams, men samtidig skal alle have samme kurs. En måde at forstå din ledergruppe eller et team i organisationen på er, at sætte jer ned i en gruppe og udsætte jer selv for dilemmaer. Intuitivt skal gruppemedlemmerne besvare de samme dilemmaer, og det skal vare i maks. ti til femten sekunder pr dilemma. At udsætte ledelsesgruppen for dilemmaer er en måde, hvorpå man kan se om gruppens dynamik er ens eller ej, og hvor stort splittet i gruppen er.

Episodens gæst

Jonas Bladt Hansen var på tidspunktet for episoden optagelse rådgiver hos Bloch&Østergaard. Sidenhen har Jonas startet sin egen virksomhed, hvor han hjælper organisation med at skabe afgørende oplevelser og øjeblikke på arbejdspladsen. Du kan møde Jonas på hans LinkedIn her.

Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Puk Falkenberg din vært.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker