Episode 17: Tribal Leadership med Garry Ridge

Din vært er Erik Korsvik Østergaard, 31. oktober 2018

I denne episode taler vi med Garry Ridge fra WD-40 Company. Vi taler om Tribal Leadership, og om hvordan Garry Ridge’s ledelsesstil er – og vi forsøger at komme helt tæt på.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

I episoden taler vi også om følelser, værdier og hvad man kan tillade sig at gå på kompromis med. Vi taler også om forskellen med at være en tough og rough leder. Og vi møder the soul sucking CEO Al – Garrys modpol.

Tribal Leadership og Learning Moments

I denne episode møder du Garry Ridge tale om han ledelsesstil, hans virke i WD-40. Hvad er der “bag facaden” på den imponerende og inspirerende mand, og virksomheden med den blå og gule dåse med rødt låg.

Garry beskriver sig selv om en sweeper og siger: ”You don’t hire brilliant people and tell them what to do”.

På WD-40s kontor får man hurtig en fornemmelse af, at denne organisation har et specielt sammenhold. De kalder sig selv for en tribe. Alle er tribe members. De gamle skal lære de unge, hvordan man opfører sig og går på jagt. Symbolerne for tribe culture er store – og så har de en tipi midt i deres fællesområde.

Garry Ridge mener, at hurtigt forandrende organisationer er de, der er tilhænger af Learning Moments. Hos WD-40 laver man ikke fejl. Man har et Learning Moment. Det handler om, hvordan vi re-framer fejl til Learning Moments, som vi kan lære af.

worldblu 2018

Adopt, adapt and embed

Hos WD-40 er de også tilhænger af de fire P’er: people, purpose, passion and product. Alle fire p’er handler dog om mennesket. Hvordan udvikler vi mennesker på arbejde og hvordan belønnes vi for vores arbejde?
Garry mener, at man som leder kan sige; “I don’t know” og ”I don’t understand”. Det handler om frihed og at være sårbar. Vi taler om, hvordan man prioriterer ens handlinger som organisation. Her bliver vi introduceret for tre filtre:

1. Møder handlingen vores WHY,
2. er det i overensstemmelse med vores værdier, og
3. hjælper det med at opnå vores mål i forhold til vores strategi.

For at skabe forandringer, skal man som organisation ”commit to a people culture” og forstå organisationens ”employee opinion score”, som udgangspunkt for en forandring.

Vi mødte Garry Ridge til Freedom at Work Experience 2018

Vi har været i San Diego til Worldblu Freedom at Work Experience 2018. Worldblus tilgang til arbejdsmarkedet er anderledes end mange andres. Det handler om frihed; frihed på arbejde, frigive mennesket som det er, og accept af forskellighederne iblandt kollegaer.

Worldblu har 10 demokratiske principper, der sammen skal skabe arbejdspladser, hvor folk gider at dukke op.

Find mere her om de ti principper i en blog fra Corporate Rebels. Til Worldblu Freedom at Work Experience 2018 mødte vi Garry Ridge, CEO for WD-40. Garry Ridge og Ken Blanchard afsluttede dag 1 med en keynote, om deres tilgang til arbejdslivet. Sammen har de skrevet bogen ”Helping people win at work”.

Episodens gæst

Garry Ridge er CEO for WD-40, som har hovedkontor i San Diego, California. WD-40 laver blandt andet det populære produkt W-40 samt 3-in-one oli. Garry har været i WD-40 siden 1987, har modtaget flere priser, givet keynotes og er medforfatter på bogen “How to Help People Win at Work”.

Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Erik Korsvik Østergaard din vært.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author