Episode 16: High tech eller high touch med Anders Skytte Martinsen

fremtidens ledelse high tech or high touch

Din vært er Erik Korsvik Østergaard, 17. oktober 2018

I denne episode taler vi om high tech og high touch. Det handler om teknologi til ledelse, når vi har inviteret Anders Skytte Martinsen med i studiet. Så lyt med og find ud af hvad Build-A-Bot konceptet går ud på.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Mød Anders Skytte Martinsen, som har hjulpet os med at se nærmere på forskellige teknologier og specielt digitale tools til støtte for ledelse. Han har researchet inden for emnet ‘RoboBoss’. I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go spørger Erik ham ind til, hvad han har fundet ud af er vigtigt, når vi snakker teknologi og softwarerobotter til ledelse.

High tech eller high touch?

Der er mange paradokser og etiske spørgsmål, man bør stille sig selv, når snakker falder på ledelsesteknologier. Hvor meget vil vi lade AI og robotteknologi lytte til medarbejderne? Hvor meget skal robotterne se? Skal robotten være stenhård om “hjertet” eller faktisk have et rigtig blødt hjerte?

Det handler ikke om menneske vs. robot, men derimod menneske plus robot. Det er hønen OG ægget.

Anders fortæller om Ironman. Uden sin dragt er Tony Stark blot et menneske. Men med sin robotdragt bliver han et forbedret menneske – som forsøger at redde verden, fra den skade hans tidligere teknologier har forårsaget. Burde det ikke være samme tankegang vi skal have, når vi snakker ledelsesteknologi? At RoboBoss er kommet for at forbedre os som menneske i vores ledergerning? Man bliver forstærket, “augmented”, siger Anders.

Spørgsmålene er derfor:

 • Hvad kan vi?
 • Hvad må vi?
 • Hvad vil vi?

Leder, byg din egen papkasserobot!

Som leder skal du tag noget så analogt som en papkasse, og så skal du bygge en robot; Build-a-bot! Det er ikke en rigtig robot, men grunden til, at du skal kaste dig over papkassebyggeriet er:

 1. Du får reflekteret over etiske aspekter af en robot, som skal være en del af arbejdspladsen
 2. Du får mulighed for at gennemgå flere parametre såsom hvad skal robot kunne, skal den lytte med til alt, skal den se alt, må den overvåge vores færden etc.?
 3. Som team og afdeling får I en snak om, hvad I egentlig har brug for i en robot, og hvilke grænser I er nødt til at etablere.

Eksempler på software tools, vi taler om

 1. x.ai – til mødebooking
 2. Duuoo – til støtte for 1 til 1 samtalerne
 3. OfficeVibe – til ugentlig pulsmåling og ledelsesrådgivning (se også Eriks LinkedIn-artikel her)
 4. Peakon – til ugentlig pulsmåling og ledelsesrådgivning
 5. 15five – til moderne performance leadership

Episodens gæst

Anders Skytte Martinsen var Research Assistant i Bloch&Østergaard efteråret 2018, hvor han bl.a. skrev en blogserie omkring robotter. Del 1 handlede om den 4. industrielle revolution og artificial intelligence, hvor del 2 handlede om high tech vs. high touch og augmented intelligence. Hvis du er interesseret i at vide mere om Anders, så connect med ham på LinkedIn.

Din vært i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. Vi vælger nemlig selv om vi vil være med i episoderne, alt efter passion, viden og lyst.

I denne episode er Erik Korsvik Østergaard din vært.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author