Episode 14: Hønen eller ægget

hønen og ægget

Dine værter er Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard, 19. september 2018

I denne episode taler vi om, hvad der kommer først: Mindset eller forandring? Skal jeg starte med inspiration, nyt mindset og forståelse for retning? Eller skal jeg starte med at forandre og udvikle organisationen? Svaret er simpelt: For at komme i gang, så skal du arbejde BÅDE med mindset OG forandring.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Ofte vil du opleve, at ved at skabe forandring, skaber du også et nyt mindset. Og andre gange, når du taler om mindset, retning og inspirerer dine medarbejdere, opstår handling og forandring ud fra et ændret mindset. I episoden får du eksempler og inspiration til, hvor du skal starte for at komme i gang.

Det er mindset OG forandring – på een gang!

Transformationen ved at gå fra industri 3.0 til industri 4.0 kræver, at du har et holistisk mindset og kan rumme flere vigtige elementer af Future of Work på én gang. Erik siger i episoden: “Du bygger vejen mens du kører på den. Eller vildere – bygger flyveren mens du flyver.” Det betyder, at du skal kunne se på BÅDE mindset OG forandring på samme tid.

Det er altså hønen OG ægget – og ikke den klassiske, hvad kom først: hønen eller ægget?

Du kan med fordel starte med at se på, hvilke evner og kompetencer I som organisation mangler eller bør udvikle for at klare jer i fremtidens ledelse. Når du har et overblik, og eventuelt kortlagt disse evner, så vil der automatisk opstå nogle antagelser om, hvordan du arbejder i den ønskede retning. De antagelser bør du konvertere til interventioner og eksperimenter, som du kan lave speedboats på og hurtigt finde ud af om det virker eller ej.

Stil dig selv de vigtige spørgsmål

For at blive klogere på, hvilke kompetencer I skal have, så stil dig selv følgende spørgsmål:

  1. Hvad er det for et problem vi står overfor?
  2. Hvilket problem er det, vi skal løse som organisation de næste fem år?
  3. Hvilke problemer står vi overfor, for at vi er attraktive for nye medarbejdere – også om fem år?

Dine værter i denne episode

Hos Bloch&Østergaard tror vi på, at glade medarbejdere er gode medarbejdere. Vi vælger derfor vores egne chefer og vores egne arbejdsopgaver. Derfor vil du i Fremtidens Ledelse to-go opleve, at det ikke altid er de samme værter. I denne episode har Puk Falkenberg og Erik Korsvik Østergaard været dine værter.

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din foretrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Puk Falkenberg

Puk Falkenberg
Partner, Leadership Advisor & Key Note Speaker

Erik Korsvik Østergaard

Erik Korsvik Østergaard
Founder and Partner, Leadership Advisor, Key Note Speaker, & Author